ENM relatie wordt steeds populairder voor stellen

Het idee van monogamie als enige optie voor relaties is aan het veranderen. Steeds meer stellen kiezen voor een ethisch non-monogame (ENM) relatie, ook na hun 40e levensjaar. Maar wat betekent dit eigenlijk?


Bij ethische non-monogamie gaat het om het openlijk en met toestemming van alle betrokkenen aangaan van meerdere romantische of seksuele relaties. Dit kan in verschillende vormen, zoals polyamorie, swingen of een open relatie. Het belangrijkste is dat alle betrokkenen eerlijk en open communiceren over hun verlangens, grenzen en afspraken.

Een ethisch non-monogame relatie kan voor stellen na hun 40e levensjaar een nieuwe manier zijn om hun relatie te verdiepen en te verrijken. Door het aangaan van nieuwe relaties en het ontdekken van nieuwe ervaringen, kunnen stellen hun relatie op een andere manier vormgeven en meer verbinding voelen.


Het is goed om te weten dat een ethisch non-monogame relatie niet voor iedereen geschikt is. Het vergt openheid, eerlijkheid, vertrouwen en communicatievaardigheden van alle betrokkenen. Het kan ook uitdagend zijn om emoties en jaloezie te managen, maar met de juiste afspraken en communicatie kunnen deze uitdagingen worden overwonnen.

Als je geïnteresseerd bent in een ethisch non-monogame relatie, is het belangrijk om jezelf goed te informeren en te leren over de verschillende vormen en mogelijkheden. Er zijn verschillende boeken, blogs en communities die je hierbij kunnen helpen.


Het is goed om te weten dat er geen vaste regels zijn voor ethische non-monogamie. Ieder stel kan zijn eigen weg vinden en afspraken maken die passen bij hun specifieke behoeften en verlangens.


Als je overweegt om een ethisch non-monogame relatie aan te gaan, is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner en eventuele andere betrokkenen. Het kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een mooie en spannende nieuwe fase in je relatie betekenen.


Kortom, ethisch non-monogamie (ENM) of een open relatie is een interessante optie voor stellen na hun 40e levensjaar. Het vergt openheid, eerlijkheid en communicatie, maar kan een nieuwe manier zijn om verbinding te voelen en je relatie te verdiepen. Het is goed om jezelf te informeren en te leren over de mogelijkheden en afspraken te maken die passen bij jullie behoeften en verlangens.