De populairste woontrends van dit moment

Welke woontrends zijn nu eigenlijk helemaal in? In dit artikel leest je meer over de leukste interieurstijlen om in te wonen. Een eigen huis is leuk. Misschien wil je jouw woning wel wat opknappen door een nieuw interieur aan te schaffen. Maar ook een nieuwe woning kan met deze woontrends worden vormgegeven.


1. Neutrale kleuren


We zien veel natuurlijk kleurgebruik in het interieur terugkomen. Een voorbeeld hiervan is een Scandinavisch interieur. Lichte beige en pasteltinten zijn erg populair in deze tijd. Naast lichte kleuren zijn ook mooie diepe aardetinten in trek. Rood, bruin en oranje zien we nu ook veel. Soms zien we ook diepblauw en groen.


2. Nabootsen van de natuur


Mensen willen steeds meer natuur in huis en dit komt terug door het gebruik van natuurlijke objecten. Wonen in een huis met veel natuurvormen zorgt voor rust. Hout is ook een veelgebruikt materiaal in natuurlijke interieurs. Veel meubels en objecten zijn van licht eikenhout. Ook robuust eikenhout is in de mode. Verder zien we veel riet en bamboe terugkomen. Rieten manden en zelfs spiegels en andere objecten met een bamboe of rieten behuizing worden veel gekocht voor in huis. Rotan spiegels en lantaarns van bamboe staan mooi ter decoratie. De stoffen die worden gebruikt zijn vaak zijdezacht. Fluweel en teddystof wordt gebruikt voor gordijnen of voor vloerkleden. Ook dierenhuiden zoals een koeienvacht op de vloer is populair.


Vormen met een organisch tintje


We zien veel ronde vormen in de moderne woningen. Vormen die op bloemen lijken bijvoorbeeld. Zo kunnen een ovale of ronde eettafel, ronde spiegel en ronde bijzettafels veel zachtheid geven aan de woonruimte. Ook beelden of vazen in organische dynamische vormen passen goed bij een interieur waarin natuurvormen veel worden gebruikt.


Wonen met veel planten


Planten zijn nu weer helemaal in de mode. Naast dat planten zorgen voor een zuurstofrijke lucht, staan ze mooi bij elke woonstijl. Denk aan een industriële woning vol met planten in robuuste metalen stellingkasten. Of een botanisch interieur waarin planten en ecotuinen centraal staan in combinatie met riet, hout en lichte beige kleuren. Planten komen het mooist tot hun recht als je ze gespreid opstelt en kale hoekjes opvult met een mooie groene blikvanger. Naast echte planten zien we ook veel droogbloemen.


Terug naar de retro-jaren


Vormen en kleuren uit de jaren 70 en 80 komen weer goed tot hun recht in huidige interieurs. Velvet en kurk worden weer gebruikt bijvoorbeeld. Verder zien we veel oranje, bruin en grafische opdrukken. Grafische opdrukken en neonverlichting waren vooral populair in de jaren 80. Nu zien we steeds meer interieurobjecten in deze stijl terugkomen.